Stiri si noutati

Pana la finele anului UE va propune un proiect de reglementare a taxelor aeroportuare

“”>Comisia Europeana intentioneaza ca pana la finele acestui an sa prezinte o initiativa legislativa cu privire la taxele si redeventele aeroportuare, a declarat, luni, comisarul european pentru transporturi, Jacques Barrot, transmite AFP.
‘Comisia ia in serios cererile companiilor aeriene privind necesitatea consultarilor in legatura cu redeventele aeroportuare. Este necesar un dialog sustinut cu industria transportului aerian si cred ca o propunere legislativa este posibila pentru sfarsitul acestui an’, a afirmat Jacques Barrot, cu prilejul adunarii generale a Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), ce se desfasoara zilele acestea la Paris.
De asemenea, comisarul european a tinut sa elimine preocuparile companiilor aeriene in legatura cu subiectul transferului datelor despre pasageri, transfer cerut cu insistenta de autoritatile americane dar blocat de o decizie a Curtii Europene de Justitie (CEJ).
‘Decizia CEJ este o decizie care pune in discutie procedura urmata in acest dosar, dar nu si fondul. In consecinta, vom profita de acest ragaz – pana la data de 30 septembrie – pentru a gasi o solutie juridica’, a spus Jacques Barrot.
IATA, asociatie care regrupeaza aproximativ 265 de companii aeriene din intreaga lume, a criticat vehement decizia companiei A&eacute

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *