Stiri si noutati

Petrom investeste in explorare si productie

Petrom va realiza anul acesta investitii de circa 100 milioane euro pentru activitatea de explorare si 300 milioane euro in activitatile de productie, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, directorul general al companiei, Gheorghe Constantinescu.
De asemenea, va continua implementarea tehnologiei seismice 3D, va demara un proiect privind constructia unei noi unitati de procesare a gazului la Midia, pentru imbunatatirea calitatii gazului, si se va finaliza auditul rezervelor de catre un tert.

Pana in 2010, conducerea companiei are in vedere stabilizarea productiei la un nivel de 210.000 barili echivalent petrol pe zi, in Romania, dezvoltarea activitatilor in regiunea Marii Caspice, reducerea costurilor de productie si o rata de inlocuire a rezervelor de 70 la suta.
In sectorul de rafinare, anul acesta va continua procesul de modernizare si retehnologizare a celor doua rafinarii, astfel incat perioada intre doua revizii sa ajunga la cinci ani, si se vor inaugura noi instalatii la Arpechim si Petrobrazi.
Capacitatea de utilizare a rafinariilor va creste pana la 95 la suta si se va imbunatati pozitia costurilor in rafinare, pana in 2010, pana la finele lui 2007 urmand sa se atinga standardele de calitate ale Uniunii Europene.

Anul acesta vor fi inaugurate si 40 de statii Petrom V in intreaga tara, 75 de statii vor fi reconstruite, vor avea un design nou si vor oferi servicii standard si se vor realiza investitii consistente pentru reconstructia a trei depozite principale si a unei unitati de imbuteliere a GPL.
Vanzarile vor creste la 2,9 milioane litri/an/benzinarie pana in 2010, in aceasta perioada urmind sa fie construite 250 de statii PetromV, sa se atinga o cota de piata de 30 la suta si sa se demoleze si reconstruiasca zece depozite.
Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, precum si Comercializare. Petrom are rezerve de petrol si gaze estimate la un miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 statii de distributie carburanti in Romania.
Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 82 de benzinarii, localizate in Republica Moldova si Ungaria.

Aceasta retea va fi extinsa cu 178 de statii premium suplimentare in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, achizitionate in ianuarie 2006.
In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala, detine 51,011 la suta din actiunile Petrom. OMV activeaza in domeniile Rafinare si Marketing, Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente. Statul Roman detine 30,862 la suta din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA – 9,887 la suta, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare – 2,026 la suta, iar 6,214 la suta apartin actionarilor minoritari.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *