Stiri si noutati

Programul SAPARD in luna decembrie – nivel record al cererilor de finantare

In luna decembrie 2005 au fost depuse la Agentia Sapard 188 de proiecte de investitii private in industria agroalimentara, in exploatatii agricole si pentru diversificarea activitatilor economice, cu 64 la suta mai mult decat media depunerilor lunare de la inceputul anului 2005, potrivit datelor furnizate de Agentia Sapard.
Agentia Sapard a inregistrat, la sfarsitul anului trecut, cel mai mare numar de proiecte depuse si cele mai multe fonduri nerambursabile Sapard solicitate intr-o singura luna.
Ponderea cea mai mare a finantarilor Sapard solicitate apartine investitiilor in turismul rural (Masura 3.4), respectiv 31 la suta, prin 58 de proiecte depuse in valoare totala de 12 milioane de Euro, din care 6 milioane reprezinta contributia Sapard. Totodata, au fost solicitate fonduri pentru infiintarea fermelor vegetale si animale (Masura 3.1), fiind depuse 65 de proiecte. Fondurile nerambursabile Sapard solicitate prin aceste proiecte sunt de peste 9 milioane de Euro.
In cadrul Masurii 1.1, cele mai multe proiecte au fost depuse in cadrul sectoarelor carne -11 proiecte, contributia Sapard solicitata fiind de 13,7 milioane de Euro, respectiv lapte si produse lactate – 7 proiecte cu o valoare de peste 5,3 milioane de euro.
Fondurile Sapard totale solicitate prin aceasta sesiune de depuneri se ridica la 52 milioane de euro, aproximativ un sfert din fondurile aferente unei alocari financiare anuale medii de, peste 200 milioane de euro. Cele mai multe fonduri apartin investitiilor in industria agroalimentara, respectiv 33 milioane de euro.
Potrivit datelor Agentiei Sapard, fondurile nerambursabile solicitate pentru investitiile in exploatatii agricole au fost de 13 milioane de euro, iar pentru diversificarea activitatilor in mediul rural au fost de 7 milioane de euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *