Stiri si noutati

Renault si Nissan vor sa cumpere fabrica Daewoo, de la Craiova

Producatorul francez de autovehicule Renault, alaturi de partenerul sau japonez Nissan, si-au exprimat interesul de a cumpara uzina Daewoo, de la Craiova, francezii urmarind sa creasca, astfel, capacitatile de productie a modelului Logan, informeaza Financial Times.
Guvernul roman doreste sa gaseasca o solutie pentru aceasta uzina, in care grupul Daewoo nu a reusit sa faca investitiile pe care si le-a promis. La sfarsitul lunii septembrie 2005, Ministerul roman al Economiei si Comertului si-a exprimat intentia de a rascumpara participatia detinuta de firma Daewoo in uzina de la Craiova, in care statul roman are, in continuare, 49 la suta din capital. Publicatia La Tribune dezvaluie ca, in afara grupului Renault, constructorii Ford si General Motors sunt si ei interesati de uzina de la Craiova.
Cele doua companii, Renault si Nissan, au semnat, miercuri, o scrisoare de intentie cu AVAS, prin care, in plus, se cer detalii suplimentare asupra respectivului centru de productie.
Nu este clar, inca, ce fel de model va construi Nissan la Craiova, este sigur insa ca niponii vor sa se extinda in Romania, tara care ofera costuri reduse de productie. Nissan mai are centre de productie in nord-estul Angliei, la Sunderland si in Spania, la Barcelona.
Dacia a vandut, deja, 111.000 de modele Logan, la finele lunii octombrie, peste numarul de 100.000 cat se planificase initial. Dupa ce a inregistrat cifre de vanzari surprinzator de mari in Franta, Germania si Spania, unde in primele doua luni de la lansarea pe respectivele piete s-au vandut 7.429 unitati, noul model Renault la preturi reduse, produs in Romania din luna septembrie 2004 este fabricat si in Rusia din luna aprilie 2005, in Maroc din luna iulie 2005 si in Columbia din luna august 2005. In viitor, se preconizeaza productia de autoturisme Logan in Iran, incepand de anul viitor, precum si in India si Brazilia, incepand din 2007. Interesul Renault este, de asemenea, ridicat, pentru a extinde productia de la Pitesti si in alt centru de productie, Craiova parand un loc destul de favorabil acestei noi investitii.
Licenta grupului Daewoo expira in luna ianuarie, acest fapt facand ca vanzarea sa nu mai sufere prea multe amanari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *