Stiri si noutati

Reprezentantii Calder-a si Rafo ii cer presedintelui AVAS un raspuns oficial in scris la cererea de novatie

“”>Conducerea companiilor Calder-A International si Rafo Onesti solicita presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu, sa formuleze un raspuns oficial in scris la cererea de novatie, pentru a-si asuma astfel raspunderea deplina, inclusiv juridica, se arata intr-un comunicat de presa al celor doua companii.
De asemenea, administratia Rafo si reprezentantii companiilor Balkan Petroleum si Calder-A ii propun presedintelui AVAS sa poarte un dialog pe baza analizei obiective a datelor economice si aspectelor de natura juridica.
Pesedintele AVAS a declarat luni ca soarta companiei Rafo Onesti, care are datorii istorice de 300 milioane euro, va fi decisa in luna decembrie, acesta fiind cel mai apropiat moment cand unul dintre creditori ar putea, ipotetic, solicita falimentul, deoarece se implinesc cei doi ani ai planului de reorganizare.
Orasanu a mai afirmat ca exista o batalie juridica referitoare la acceptarea definitiva a planului de reorganizare a rafinariei si ca, in ceea ce priveste plata datoriilor catre buget, AVAS este absolut solidara cu Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru recuperarea datoriilor de la Rafo Onesti.
Oficialul AVAS a mai spus ca institutia nu negociaza sub presiune, nu va accepta nici o presiune din orice parte ar veni ea si va considera toate aspectele atunci cand va avea toata documentatia pe care a solicitat-o strict pe lege, dupa un criteriu profesionist, tehnic, fara nici un fel de alte implicatii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *