Stiri si noutati

Retrom Pascani a achizitionat Uzina Mecanica Filiasi cu cinci milioane lei

“”>SC Retrom a achizitionat 100 la suta din capitalul social al SC Uzina Mecanica Filiasi, contractul de vanzare-cumparare cu Ministerul Economiei si Comertului – Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie fiind semnat in data de 14 iulie 2006.
Valoarea totala a tranzactiei este de cinci milioane lei, reprezentand pretul pentru intreg pachetul de actiuni, valoarea investitiilor tehnologice si de mediu, precum si a capitalului de lucru, asumate de catre cumparator.
SC Retrom SA, in calitate de actionar la SC Uzina Mecanica Filiasi SA, se obliga sa faca demersurile necesare pentru a determina societatea sa-si respecte obligatiile de plata a creantelor si datoriilor, in suma totala de 3,11 milioane, la data de 31 martie 2006, conform declaratiei conducerii societatii.
Contractul incheiat cu Retrom cuprinde clauze asiguratorii conform legislatiei in vigoare, aplicabile in cazul neindeplinirii angajamentelor asumate de catre cumparator.
Uzina Mecanica Filiasi are ca obiect principal de activitate fabricarea armamentului si munitiei.
Anuntul de privatizare a societatii a fost publicat in presa in data de 6 martie 2006, metoda de privatizare adoptata fiind negocierea pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, prevazuta de Legea nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Negocierile s-au desfasurat pe baza ofertei financiare si a ofertei tehnice, inclusiv a planului de afaceri propus pentru o perioada de trei ani, investitorul selectat fiind Retrom.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *