Stiri si noutati

Romexpo va investi in dezvoltare

Societatea de Targuri si Expozitii-Romexpo va demara un program substantial de investitii anuale pentru ca, in circa 7 ani, suprafata expozitionala sa se dubleze prin utilizarea integrala a terenului pe care Camera de Comert si Industrie a Romaniei i-a incredintat-o spre folosire, se arata intr-un comunicat al Romexpo. In primavara anului 2006, va incepe constructia unui pavilion modern de circa 14.000 mp.

‘Romexpo a ajuns la o dimensiune unanim recunoscuta in industria targurilor mondiale, o dovada fiind si alegerea conducerii Romexpo in organele de conducere ale celor mai reprezentative asociatii de profil (este detinuta si se exercita presedintia Asociatiei Targurilor Central Europene, Asociatiei Targurilor Sud-Est Europene si vicepresedintia pentru Europa in UFI – Asociatia Globala a Targurilor – la nivel mondial)’se arata in comunicat. Precizarea vine ca urmare a circulatiei unor informatii deformate privind privatizarea si asa zisa vanzare/cumparare a Complexului Expozitional Romexpo de unele grupuri straine, demolarea cupolei si a altor pavilioane, cu implicarea unor institutii de stat. Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera de Comert si Industrie Bucuresti, ca actionari majoritari, precizeaza ca Romexpo, inca de la infiintarea sa in 1973, a apartinut Camerei de Comert si Industrie, deci nu statului. In 1990, Intreprinderea de Targuri si Expozitii s-a transformat, potrivit Legii nr. 31/1990, in societate pe actiuni, cu capital privat integral romanesc, avand actionar majoritar Camera de Comert si Industrie. In prezent, actionarii Romexpo sunt: 35 la suta Camera de Comert si Industrie a Romaniei, 35 la suta Camera de Comert si Industrie Bucuresti si 30 la suta persoane fizice – salariatii, sau asimilati ai Romexpo, ai celor doua camere si ai celorlalte societati ale acestora.

Terenul Complexului Expozitional a fost atribuit in administrarea Camerei de Comert si Industrie in anul 1972 in baza hotararii de Guvern. In anul 2004, prin hotarare de Guvern acest teren a fost redus la dimensiunea existenta (in functionare) inlocuindu-se termenul de ‘administrare’ (termen propriu regimului comunist) cu cel de ‘folosinta ‘ pe 49 de ani in favoarea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Principalul argument al acestei decizii a fost faptul ca activitatile Camerei de Comert si Industrie a Romaniei sunt in intregime de utilitate publica, in favoarea comunitatii de afaceri din Romania. Din 1990 si pana in prezent Romexpo s-a dezvoltat considerabil, ajungand de la o singura manifestare expozitionala internationala pe an la peste 35, cu participarea a peste 7.500 de expozanti si cu un sfert de milion de vizitatori. Romexpo este in masura sa negocieze parteneriate, Adunarea Generala a Actionarilor fiind cea care aproba diversele propuneri, luand in consideratie avantajul reciproc si interesele actionarilor si ale comunitatii de afaceri din Romania. In aceasta directie, exista posibilitatea prelungirii strategiei celor doua camere in domeniul targurilor si manifestarilor expozitionale, de incurajare a firmelor intr-o participare cat mai larga prin finantarea unor tarife diferentiate, reduse substantial fata de tarifele existente, pe diverse categorii de expozanti.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *