Stiri si noutati

Rom?nia nu mai este o tara foarte atractiva pentru investitorii germani

   

Atractivitatea Romaniei nu a crescut intr-o asemenea masura incat investitorii germani sa ocupe aici o pozitia de frunte, ca in alte tari, a declarat pentru Rompres directorul general al Camerei de Comert Romano- Germane, Dirk Rutze.
Acesta este de parere ca mentalitatea administratiei romanesti si, in general, mentalitatea din Romania, este mai apropiata de cea din tarile sudice si corespunde mai putin investitorilor germani.
"In special in urmatorii 2-3 ani, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, desigur ca multi investitori germani isi vor pune problema daca Romania este sau nu este o tara atractiva pentru ei", a subliniat Dirk Rutze.
In opinia acestuia, in cazul privatizarii Bancii Comerciale Romane, unde ofertantul german a pierdut in fata altor investitori, un parteneriat strategic este mai important decat pretul obtinut din vanzare.
"Consideram ca firmele germane sunt indicate ca parteneri strategici. Nu credem ca marile concerne germane vor fi dispuse sa plateasca cele mai mari preturi. Se va pune si problema in ce masura politica romaneasca va decide intre un parteneriat strategic si pretul de vanzare", a mentionat Dirk Rutze.
Potrivit reprezentantului oamenilor de afaceri germani, Romania va atrage in urmatorii ani investitii in domeniul imobiliar si in cel al infrastructurii, insa spune acesta, "ramane de vazut in ce masura vor lua parte la aceste investitii firmele germane".
Potrivit statisticilor, Germania se afla pe locul patru in ierarhia investitorilor straini in Romania, cu un volum total al investitiilor directe de peste un miliard euro. Cel mai atractiv domeniu s-a dovedit a fi pentru investitorii germani producerea si alimentarea cu energie.
"Se va arata pe viitor in ce masura firmele germane din domeniul energetic vor castiga in fata concurentei", a conchis Rutze.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *