Stiri si noutati

Schlemmer va investi zece milioane de euro intr-o fabrica de componente auto in Rom?nia

Producatorul german de subansamble auto Schlemmer va deschide in Romania o noua fabrica de producere a sistemelor de protectie a cablurilor pentru industria auto, investitia necesara ridicandu-se la zece milioane euro, potrivit datelor remise Rompres.
Noua companie va asigura, la finalizarea lucrarilor, in jur de 80 de noi locuri de munca. Productia va demara la inceputul anului 2006.
Prin intermediul unitatii de productie de la Satu Mare, Schlemmer va beneficia, pe langa costuri de operare competitive, de avantaje logistice prin livrari rapide catre producatorii auto si de cabluri din Romania si din tarile invecinate. Din punct de vedere strategic, Romania reprezinta un punct de plecare foarte bun pentru viitoarea expansiune in Europa de Est.
"Am colaborat impreuna cu ARIS si cu autoritatile locale inca din faza de planificare a intregului proiect, autoritatile dovedindu-se un partener de incredere pentru proiectul de investitie al firmei Schlemmer", a declarat Dr. Jurgen Bohn, consultantul firmei Schlemmer.
Unitatea de productie, realizata in mai multe etape, pe o suprafata de un hectar, va fi formata din doua hale si birouri. La Satu Mare se vor produce pina la 30 milioane metri de sisteme diverse de protectie a cablurilor.
Schlemmer GmbH este unul dintre principalii producatori si distribuitori mondiali de sisteme de protectie a cablurilor, de Air & Fluid and Mechatronic Systems pentru industria auto, precum si pentru distribuitorii de sisteme de cabluri din industrie si comert en-gross, in domeniile constructiilor de masini si nave. Schlemmer dispune la nivel mondial de unitati de productie in Italia, Spania, Turcia, Maroc, Tunisia, China, Coreea de Sud si Brazilia, precum si de o retea de distributie si societati partenere in 26 de tari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *