Stiri si noutati

Swisscom confirma discutiile de preluare a rivalului Eircom

Swisscom, cel mai mare grup de telecomunicatii din Elvetia, a confirmat miercuri ca poarta negocieri cu rivalul irlandez Eircom, insa a atras atentia ca o oferta de preluare, ce ar valoriza grupul irlandez la peste trei miliarde dolari, nu este o certitudine, informeaza Reuters.
"Swisscom confirma ca a demarat discutiile cu Eircom in legatura cu o posibila tranzactie. Cu toate acestea, nu exista nici o certitudine ca aceste discutii se vor finaliza cu lansarea unei oferte", a anuntat grupul elvetian intr-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet.
Reuters citeaza unele surse din apropierea acestui dosar, care au dezvaluit ca Eircom s-a declarat de acord ca Swisscom sa aiba acces la baza sa de date, dupa ce grupul elvetian a facut o oferta preliminara care valorizeaza Eircom la peste 2,6 miliarde euro. Potrivit acelorasi surse operatiunile de "due diligence" ar urma sa se intinda pe durata urmatoarelor patru saptamani.
Anterior, Swisscom a anuntat in repetate randuri ca este interesat de realizarea unor achizitii pe pietele externe, insa a esuat anul acesta atat in tentativa de preluare a Telekom Austria cat si in cea referitoare la preluare Cesky Telecom. In plus, grupul elevetian a fost mentionat printre firmele interesate de preluarea fostului monopol danez din domeniul telecomunicatiilor TDC, care urmeaza sa fie scos in curand la vanzare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *