Stiri si noutati

Terapia a cumparat doua companii farmaceutice

Terapia, unul dintre liderii pietei de produse farmaceutice, a cumparat marti doua companii farmaceutice, Pharmaplant si Promedic, ambele cu sediul in Bucuresti.

Prin aceasta actiune, producatorul din Cluj isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca si planifica o crestere cu 15 la suta a actualei cote de piata, releva comunicatul companiei remis Rompres.

Pharmaplant si Promedic sunt doua companii romanesti cu capital privat, avand o cifra de afaceri cumulata de 6,2 milioane dolari si un numar de aproximativ 100 de angajati. Terapia incorporeaza astfel, facilitati noi de productie si un portofoliu complementar celui existent. Pentru urmatorii 2-3 ani, se estimeaza ca cele doua firme achizitionate vor creste cu 15 milioane dolari cifra de afaceri anuala a companiei Terapia. 

 "Terapia urmareste sa-si consolideze pozitia pe piata romaneasca si pe pietele-cheie de export. Suntem convinsi ca achizitia acestor doua companii va aduce o crestere vizibila a veniturilor si un portofoliu mai larg, ce va fi promovat in mod eficient prin programe complexe de marketing. Achizitionarea celor doua companii se inscrie in strategia companiei spre o puternica crestere organica, iar prin completarea portofoliului cu produsele celor doua companii estimam o crestere de aproximativ sapte milioane dolari pentru anul 2005, in plus fata de ceea ce era prognozat," a declarat Stephen R. Stead, Director General al Terapia.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *