Stiri si noutati

Trans Telecom si Cable Net au achizitionat doua licente de telefonie mobila in Bulgaria

Companiile bulgare Trans Telecom si Cable Net au achizitionat doua licente pe 10 ani pentru retele de telefonie mobila de mare capacitate de tip point-to-multipoint, a anuntat miercuri autoritatea bulgara de reglementare din domeniul telecomunicatiilor, informeaza AP.
Cele doua companii au castigat licitatia pentru cele doua retele cu o oferta de cinci milioane leva (aproximativ 2,5 milioane euro) fiecare. Cel mai mare operator de telefonie mobila din Bulgaria, Mobiltel, precum si cel mai mare operator de telefonie fixa din Bulgaria, BTC si-au retras marti ofertelor lor. La licitatie au participat si firmele Nexcom si Carrier BG, pretul de pornire al licitatiei fiind de 1,344 milioane leva (692.000 euro) pentru fiecare dintre cele doua retele.
Retele de telecomunicatii mobile de tip point-to-multipoint sunt utilizate pentru transferul de voce, date, acces la Internet, fax, informatii video si aplicatii multimedia. Principalul avantaj al acestor retele mobile este ca ofera o calitate inalta a conexiunii, comparabila cu cea oferita de conexiunile de tip cablu.
In Bulgaria exista aproximativ trei milioane de utilizatori de telefonie mobila, la o populatie de aproximativ opt milioane. La data de 25 octombrie 2005, autoritatea bulgara de reglementare din domeniul telecomunicatiilor va organiza o alta licitatie pentru atribuirea a trei licente pe 10 ani pentru retele de telefonie mobila de mica capacitate.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *