Stiri si noutati

UE ar putea acorda Rom?niei cel putin 100 milioane euro pentru diminuarea efectelor inundatiilor

Uniunea Europeana va acorda Romaniei, sub diferite forme, cel putin 100 milioane euro pentru refacerea infrastructurilor distruse de inundatii, a anuntat joi, la Palatul Victoria, ministrul delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala, Cristian David.

Ministrul a discutat zilele acestea la Bruxelles cu oficiali europeni din cadrul directiei de agricultura si a celei de dezvoltare regionala a Comisiei Europene pentru a stabili in ce fel Romania poate sa acceseze fonduri comunitare destinate diminuarii efectelor inundatiilor.

Potrivit lui Cristian David, este posibila accesarea unor fonduri PHARE, ISPA si SAPARD, la care se vor adauga cel putin 100 de milioane euro din partea Comisiei Europene.

Din fonduri ISPA este posibila o alocare de aproximativ 20 milioane euro din sume economisite in urma licitatiilor pentru diferite proiecte si o alta realocare de 30 pana la 70 milioane euro.

Din fondurile SAPARD s-ar putea realoca sume de 30 pana la 50 milioane euro, iar din cele PHARE pana la 15 milioane euro din fondurile pe 2004 si alte sume din fondurile pe 2003.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *