Stiri si noutati

UniCredit Grup si-a consolidat pozitia in Europa Centrala si de Est prin achizitia bancii Yapi Kredi din Turcia

Grupul UniCredit a achizitionat pentru 1,16 miliarde euro a patra banca privata din Turcia dupa activele totale -Yapi Kredi, consolidandu-si astfel pozitia in Europa Centrala si de Est, informeaza un comunicat al bancii. 

UniCredit a preluat pentru moment 57,42 la suta din actiunile Yapi Kredi, prin intermediul Koc Holding AS, grup cu care detine un parteneriat strategic in aceasta tara.

Pretul estimat pentru 100 la suta din actiunile bancii Yapi Kredi este de peste doua miliarde euro, (incluzand valoarea de 1,16 miliarde euro pentru 57,42 la suta din actiuni). In urma acordului incheiat, dupa finalizarea procedurilor legate de piata de capital Grupul UniCredit va face o oferta pentru a-si creste participatia.

Obiectivul strategic al Grupului UniCredit este situarea intre primele banci pe pietele din regiune, asa cum se intampla in Polonia, Bulgaria, Croatia, Bosnia si acum in Turcia. UniCredit are in continuare planuri de dezvoltare importante in aceasta zona care se vor materializa in noi proiecte de investitii.

"Romania constituie acum obiectivul strategic din Europa Centrala si de Est pe care Grupul UniCredit se va concentra cu prioritate pentru o achizitie majora pana la sfarsitul acestui an. Beneficiem in continuare de sustinerea importanta a actionarului nostru si avem convingerea ca ne vom indeplini obiectivul de a ne plasa in topul primelor doua-trei banci din sistemul bancar romanesc in urmatorii ani", a declarat Rasvan Radu, presedinte executiv al bancii UniCredit Romania.

Actionar majoritar al bancii UniCredit Romania cu 99,94 la suta din actiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante institutii financiare europene cu o valoare de piata de circa 30 miliarde euro si avand active totale de peste 265 miliarde euro.

Grupul UniCredit are o retea de peste 4.600 de sucursale si peste 70.000 de angajati in intreaga lume si este lider in regiunea Europei Centrale si de Est ("New Europe") cu o retea de peste 1.400 de unitati bancare in cele 7 tari din zona in care este prezent.

UniCredit mai este prezent in Romania si prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce ofera servicii de investitii in valori mobiliare, cat si prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializata in servicii operationale bancare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *