Stiri si noutati

UNPR: Instabilitatea fiscala a scazut increderea investitorilor

Romania este la inceputul unei crize economice si sociale si exista pericolul unei explozii sociale", a avertizat ieri Marian Milut , presedintele Uniunii Nationale a Patronatelor din Romania (UNPR).
Situatia, generata de instabilitatea fiscala, de incompetenta autoritatilor si de absenta unor parghii de sprijin pentru firmele autohtone, are toate sansele sa se agraveze avand in vedere faptul ca, in acest an, pretul utilitatilor se va majora cu 15-20% fata de 2005, iar instabilitatea fiscala si legislativa, la care se adauga si intreruperea acordului cu FMI, au dus la scaderea increderii investitorilor si a credibilitatii sistemului economic, a mai declarat presedintele UNPR. Acesta a mai atras atentia ca disparitia capitalului autohton ar putea avea ca efect "colonizarea" Romaniei de catre firmele europene, care cauta forta de munca ieftina si calificata. "Nici un om bine calificat nu va ramane, dupa aderarea la UE, sa lucreze in Romania pentru 2-300 euro", spune Milut.
Solutiile UNPR pentru redresarea situatiei vizeaza adoptarea unui Cod Fiscal transparent si previzibil, pe o perioada de pana in 2010, adoptarea unei strategii in domeniul energetic si elaborarea unor proiecte de investitii in infrastructura, care sa permita protectia investitiilor romanesti si a capitalului autohton. (C.N.)

Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *