Stiri si noutati

Veneto Banca a achizitionat banca croata Gospodarsko Krendita

“”>Grupul italian Veneto Banca a finalizat operatiunea de achizitionare a bancii croate Gospodarsko Kreditna Banka, cu sediul la Zagrebisi care isi desfasoara activitatea atat in sectorul corporate cat si in cel de retail, fiind o societate pe actiuni cotata la bursa din Varazdin din anul 1998, informeaza grupul bancar italian.
Veneto continua in acest fel procesul de dezvoltare in Europa de Est, unde Grupul Veneto Banca este deja prezent cu Banca Italo Romena in si cu Eximbank in Republica .
‘Europa de Est este deja de mult timp pentru noi o zona de interes. Am sosit in in 2001 si am reperat si alte tari cu un mare potential de dezvoltare. In aceste tari vom putea acorda nu numai sustinere financiara societatilor italiene dar si servicii bancare la 360 de grade, instaurand modelul local al grupului nostru’, a comentat Flavio Trinca, presedintele Grupului Veneto Banca.
Gospodarsko Kreditna Banka are 100 de angajati in zece filiale, banca fiind prezenta in zona centrala a Croatiei, in Istria si in Dalmatia.
Gospodarsko Kreditna Banka a apartinut unor investitori locali privati. Prin operatiunea incheiata, , Veneto Banca a achizitionat 73 la suta din actiunile societatii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *