Stiri si noutati

Volkswagen va investi 370 milioane euro, in prima sa uzina din Rusia

“”>Moscova, 30 mai /Rompres/ – Constructorul auto german Volkswagen AG a semnat, luni, un acord cu autoritatile rusesti pentru construirea primei uzine din Rusia, in care va investi 370 milioane euro, informeaza AFP.
Constructorul german a anuntat si construirea unui model auto specific pentru piata rusa.
Presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, cel al Skoda, Dettlef Wittig si ministrul rus al economiei, German Gref au semnat un document care prevede construirea unui centru de productie la Kaluga, la 160 kilometri sud-est de Moscova.
‘Volumul total al investitiilor acestui proiect este prevazut a fi de 270 milioane euro si 100 milioane euro suplimentari pentru ambutisare’, a indicat ministrul intr-un comunicat.
Constructia uzinei urmeaza sa inceapa in luna august iar productia va fi lansata la mijlocul anului viitor, a anuntat grupul, care isi propune a angaja 3.500 de persoane.
Capacitatea de productie a acestei uzine va fi cuprinsa intr-o faza initiala intre 20.000 de autovehicule si 115.000 de autovehicule anual.
Skoda Octavia va fi primul model asamblat la aceasta uzina, dar Volkswagen urmareste de asemenea producerea modelelor sale Polo, Passat, Tuareg, precum si un model special pentru piata rusa.
Ford, GM, Renault si Kia produc, deja, autovehicule in Rusia, iar Toyota incepe constructia unui centru de productie la Sankt-Petersburg.
Din cauza taxelor de import, este mai rentabil ca autovehiculele sa fie produse in Rusia dec&acirc

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *