Stiri si noutati

A aparut un nou virus care poate infecta platformele Windows

IT

Un nou virus informatic cu transmisie prin Internet si care poate infecta platformele care utilizeaza sistemul de operare Windows mult mai repede decat predecesorii sai, a fost detectat luni, a anuntat un producator de programe informatice anti-virus.

Potrivit Reuters, virusul ZOTOB a aparut la scurt timp dupa ce Microsoft, cel mai mare producator de programe software din lume, a atras atentia cu privire la trei noi erori "critice" pe care le-a descoperit in securitatea programelor software din familia Windows. Cel mai recent virus poate utiliza aceste brese in securitatea programelor software Windows 95, 98, ME, NE, 2000 si XP, putand chiar oferi hackerilor posibilitatea de a prelua controlul asupra altui computer care utilizeaza unul din aceste programe software, a anuntat firma Trend Micro Inc., precizand ca deja au fost semnalate cateva sute de cazuri de computere care au fost infectate cu acest virus in SUA si Germania.

Virusul lanseaza o copie a sa, cu denumirea BOTZOR.EXE, in folderul de sistem Windows care modifica fisierul host al sistemului infectat si impiedica utilizatorul computerului respectiv sa obtina asistenta online de la site-urile web antivirus. Peste 90 la suta din computerele personale din intreaga lume utilizeaza o varianta sau alta a sistemului de operare Windows, dezvoltat de gigantul Microsoft, care a fost deseori criticat pentru securitatea programelor sale.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *