Stiri si noutati

Adobe Lightroom

IT

Adobe prezintă versiunea beta publică a programului Lightroom şi oferă o nouă tehnologie pentru fotografia digitală

Util fotografilor profesionişti la dezvoltarea de noi programe modulare pentru importul, gestiunea, dezvoltarea şi prezentarea imaginilor Adobe Systems a prezentat versiunea beta pentru public a programului Adobe® Lightroom™, o soluţie digitală complet nouă pentru fotografii profesionişti. Cu mediul său modular, bazat pe sarcini şi fluidizat, scopul programului Lightroom este să ofere un flux tehnologic complet de realizare a fotografiilor.

Pe măsură ce Adobe adună mai multe opinii din partea fotografilor, este posibil ca modulele şi seturile de caracteristici să se modifice, clienţii fiind cei care vor decide cu privire la popularitatea şi prioritatea lot în cadrul succesiunii de operaţii pe care o implică fotografia digitală. Iniţial disponibil în versiune beta pentru Macintosh, Lightroom vaconţin eulterior suport atât pentru Windows®, cât şi pentru Macintosh. ‘Am prezentat pentru prima dată o versiune timpurie a programului Lightroom la Adobe Ideas Conference în aprilie 2005 pentru a ilustra o nouă experienţă digitală fluidizată în materie de fotografie digitală, de la captură la tipărire,’ a afirmat Shantanu Narayen, preşedinte şi COO la Adobe. ‘Versiunea beta actuală a programului Lightroom beneficiază de inventivitatea cunoscută a companiei Adobe în materie de imagini digitale, în domenii precum prelucrarea brută a imaginii, astfel că până şi în versiunea beta fotografii vor găsi o tehnologie de clasă mondială complementară programului Photoshop. Suntem în aşteptarea reacţiilor din partea comunităţii fotografilor, întrucât produsul va mai suferi unele perfecţionări în următoarele câteva luni.’ Nou arhitectură deschisă – orientată pe imagine Lightroom Beta a fost proiectat cu o interfaţă cu utilizatorul complet nouă, care pune accentul pe ceea ce îi interesează cu adevărat pe fotografi: imaginea. Cu un singur clic, panoul de control şi instrumentele dispar în fundal în modul Lights-Out, permiţând imaginii să intre în prim-plan. ‘Lightroom defineşte viitorul flux de operaţii pentru fotograful digital profesionist,’ a afirmat Seth Resnick, un important fotograf de presă. ‘Programul oferă exact funcţiile necesare fotografilor pentru a-şi accelera ritmul de lucru într-un mod niciodată posibil până acum.’ Procesare brută de înaltă calitate Beneficiar al tehnologiei Adobe Camera Raw, lider în domeniu, programul Lightroom include suport pentru peste 100 de camere foto şi încorporează conversia formatului brut într-un flux de lucru unic.

 Adobe continuă să ridice ştacheta în materie de procesare brută, aşa cum o demonstrează noile controale de divizare a tonurilor, care permit crearea de imagini alb-negru în mai multe tonuri. Astfel se îmbunătăţeşte controlul creativ al fotografilor, furnizându-se noi parametri pentru realizarea de reglaje şi o mai mare libertate de abordare a unor porţiuni specifice ale fotografiei pe histrogramă. La import, fişierele pot fi convertite în format Digital Negative (DNG) sau redenumite şi segmentate după folder sau dată.

 Adobe revoluţionează modul în care lumea se angrenează în idei şi informaţii – oricând, oriunde şi prin orice mediu. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.adobe.com.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *