Stiri si noutati

Al treilea an consecutiv de suprematie HP pe piata HPC

IT

Pentru al treilea an consecutiv, HP obtine cele mai mari venituri pe piata de noua miliarde de dolari a sistemelor de calcul de inalta performanta (high-performance computing – HPC). Potrivit datelor furnizate catre www.SMARTfinancial.ro, HP se situeaza pe primul loc cu o cota de piata de peste 31 de procente, potrivit cifrelor pentru 2005 publicate de compania de cercetare IDC.

Datorita succesului inregistrat de portofoliul sau unificat de clustere, HP a obtinut cele mai mari venituri pe toate segmentele pietei HPC – grupuri de lucru, departamente si organizatii mari, dar si pe piata tuturor sistemelor de clustere. Pe segmentul cu cea mai rapida crestere al sistemelor tehnice combinate pentru departamente si grupuri de lucru, HP se situeaza pe primul loc cu o cota de piata de 30 de procente.

Aceste sisteme acopera in prezent peste 55% din piata HPC, fata de 37% in 2002. IDC defineste sistemele pentru grupuri de lucru ca fiind acelea cu preturi sub 50.000$, sistemele departamentale fiind cele cu preturi cuprinse intre 50.000 si 250.000$. HP detine de asemenea prima pozitie si in segmentul companiilor mari, care include sisteme orientate catre viteza de transfer a datelor, in valoare de peste un milion de dolari, compania inregistrand aici o cota de piata de 47de procente.

In plus, HP a obtinut cele mai mari venituri si in segmentul clusterelor tehnice, cu o cota de piata de 31 de procente. In ultimii patru ani, piata clusterelor tehnice a crescut cu peste 70%. "HP ofera supercomputere standardizate, accesibile si usor de folosit, pentru un numar din ce in ce mai mare de echipe de cercetare din diverse domenii de activitate de pe intreg mapamondul", spune Winston Prather, vicepresedinte si director general al diviziei High Performance Computing din cadrul HP.

"Extinderea sistemelor HPC permite accelerarea si intensificarea descoperirilor stiintifice, iar HP se afla in fruntea acestei miscari, crescand puterea sistemelor de calcul pentru a amplifica productivitatea stiintifica", a mai spus Winston Prather.

Sursa: SmartFinacial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *