Stiri si noutati

AMD a dat in judecata Intel pentru practici monopoliste

IT

Advanced Micro Devices Inc. (AMD) a anuntat, marti, ca a dat in judecata Intel, liderul mondial pe piata microproceosarelor, pentru practici monopoliste pe piata microprocesoarelor x86, informeaza Reuters.

AMD sutine ca Intel a exercitat presiuni asupra unor clienti pentru a-i impiedica sa achizitioneze procesoare AMD. Astfel un numar de 38 de companii, inclusiv producatori importanti de computere, distribuitori engros si retaileri, au fost victime ale practicilor monopoliste demarate de Intel. "In intreaga lume, clientii trebuie sa aiba libertatea de alegere pentru a se bucura de avantajele inovatiilor, insa aceste avantaje nu se aplica pe piata microprocesoarelor", a declarat presedintele si directorul executiv al AMD, Hector Ruiz. Actiunea juridica a fost inaintata tribunalului districtual din Delaware.

Microprocesoarele de tipul x86 sunt procesoarele cu cea mai larga raspandire in intrega lume, fiind folosite de computerele personale care utilizeaza sistemul de operare Windows al celor de la Microsoft Corp., liderul mondial pe piata programelor software, dar si de PC-urile care sunt echipate cu sistemele de operare marca Solaris si Linux.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *