Stiri si noutati

Autodesk a cumparat compania Solid Dynamics

IT

Producatorul american de software pentru proiectare asistata – Autodesk a anuntat achizitionarea companiei franceze Solid Dynamics SA, termenii acestei achizitii nefiind facuti publici, informeaza un comunicat al companiei.

Solid Dynamics este producatorul tehnologiei de dezvoltare a modelelor cinematice si dinamice ce permite inginerilor proiectanti din industria mecanica simularea, analiza, testarea si optimizarea miscarii fizice si incarcarea in ansambluri mecanice, un proces cunoscut sub denumirea de simulare si analiza a miscarii. Tehnologia Solid Dynamics este cunoscuta deja utilizatorilor Autodesk, aceasta fiind o aplicatie certificata Autodesk Inventor – sistemul CAD tridimensional cel mai bine vandut la nivel mondial. Urmare a acestei achizitii, Autodesk va putea integra tehnologia Solid Dynamics in versiunile viitoare ale propriilor produse software pentru proiectarea mecanica.

Aceasta tehnologie este vitala proiectantilor in procesul de simulare a miscarii pieselor componente din interiorul ansamblurilor mecanice, intrucat nu implica realizarea de prototipuri, fapt ce se exprima in final prin minimizarea costurilor si reducerea semnificativa a timpului de lansare a pieselor mecanice pe piata.

"Prin aceasta achizitie, Autodesk va integra tehnologia Solid Dynamics in propriile solutii si va incorpora expertiza echipei de specialisti francezi, reusind astfel sa furnizeze functionalitati extinse comunitatii de specialisti din proiectarea mecanica. Tehnologia Solid Dynamics este binecunoscuta in industrie ca fiind cea mai performanta, exact ceea ce cautam in demersul nostru de a ne largi sfera activitatilor si competentelor pe piata mecanica", a declarat Robert Kross, vicepresedinte Autodesk.

In urma unui sondaj efectuat in randul utilizatorilor solutiilor Autodesk de proiectare mecanica, simularea dinamica a fost desemnata una dintre tehnologiile cele mai cerute in vederea optimizarii procesului de proiectare. Solid Dynamics este o companie franceza cu sediul central in Roanne, fondata in 1992 de catre Dr. Fabien Chojnowski – actualul CEO si Presedinte si Laurent Chojnowski – Director al departamentului de Cercetare-Dezvoltare. Tehnologia dezvoltata de compania Solid Dynamics este utilizata in procesul de proiectare mecanica atat in mediul comercial cat si in cel academic – in special in liceele franceze si in universitatile ce au ca domeniu de specializare ingineria mecanica.

Compania americana Autodesk a luat fiinta in urma cu 23 de ani, dispune de sase milioane de utilizatori in intreaga lume si este cel mai mare producator mondial de software de proiectare pentru PC. Compania a inregistrat in anul fiscal 2005 o cifra de afaceri de peste 1,23 miliarde de dolari, fiind a sasea companie de software din lume. Programele Autodesk incorporeaza tehnologii de ultima ora si au o vasta aplicabilitate – mecanica, infrastructura, arhitectura, constructii civile, digital media si servicii wireless de transfer al datelor, imbunatatind considerabil procesul de proiectare si de management al ciclului de viata al produselor (PLM).

Firma romano-canadiana cu capital privat infiintata in anul 1990, A&C International SA este distribuitorul autorizat al produselor Autodesk in Romania.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *