Stiri si noutati

Brandul Vodafone se apropie – numaratoarea inversa este pe final

IT

In toamna anului 2005, Vodafone a inceput campania de rebranding la Connex, hotarand sa introduca o perioada intermediara in care cele doua branduri sa fie imbinate. Campania McCann Erickson pentru Connex Vodafone, "Impreuna", a facut ca penetrarea Vodafone pe piata romaneasca sa fie facuta utilizand la maxim valorile Connex. Inca din acel moment, oficialii Vodafone au explicat ca produsul Connex Vodafone nu va avea viata lunga si ca in cel mult 9-12 luni el va deveni istorie. Aparitia unui Cosmote GSM "foarte verde" pe piata telecomunicatiilor din Romania a mai schimbat planurile Vodafone, reprezentantii companiei incepand sa accelereze "inrosirea" brandului. Brandul Vodafone se apropie, numaratoarea inversa este aproape de final.

Pe piata au aparut si primele semne clare ca timpul necesar pana la rebrandingul total se masoara in saptamani sau chiar zile… In primul rand, concertul Depeche Mode programat in Bucuresti, pe data de 23 iunie 2006, pe stadionul Lia Manoliu este promovat de organizatori la nivel outdoor cu sponsor principal Vodafone chiar in aceste momente. Asadar, brandul Vodafone este deja pe strada! De asemenea, la jumatatea lunii martie 2006, Connex Vodafone a lansat Vodafone Mobile Connect, prin care se ofera clientilor serviciilor 3G acces rapid la Internet si la aplicatiile companiei, cum sunt e-mail, Intranet, calendar, editor de agenda telefonica, SMS sau monitor de trafic de date, furnizand viteze de transfer al datelor de pana la 384 kbps. Cardul 3G inclus in acest pachet poarta direct logo-ul Vodafone si este rosu total, marcand si el apropierea noului brand. Insa iminenta finalizare a rebranding-ului Connex in perioada imediat urmatoare este dovedita si prin aparitia in unele locatii a cartelelor Vodafone pre paid spre vanzare. In Bucuresti, mai multe chioscuri RATB distribuie astfel de cartele in loc de cartela Connex Vodafone.

Tot in Bucuresti, pe Calea Mosilor s-a deschis un magazin rebranduit total Vodafone si pe aceeasi strada este in renovare Connex Vodafone Shop, o renovare care cel mai probabil in maxim 3 saptamani va dezvalui brandul Vodafone.
Sursa: Smart Financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *