Stiri si noutati

Bruxelles-ul si Microsoft au gasit expertul care va verifica respectarea masurilor …

IT

Comisia Europeana a anuntat miercuri ca a ajuns la un acord cu grupul Microsoft cu privire la expertul care va fi insarcinat sa verifice daca grupul american respecta sau nu masurile coercitive decise de executivul european in luna martie 2004, informeaza AFP.
Persoana respectiva este Neil Barrett, un specialist IT din Marea Britanie. Numirea sa a fost anuntata la sfarsitul unei reuniuni intre Comisarul european pentru Competitie, Neelie Kroes, si directorul executiv de la Microsoft, Steve Ballmer. Ambele parti au salutat numirea lui Neil Barrett, exprimandu-si speranta ca impreuna vor putea sa asigure respectarea deciziei Comisiei Europene.
In luna martie 2004, Bruxelles a acuzat cel mai mare producator mondial de programe software de abuz de pozitie dominanta si i-a impus sa plateasca o amenda record in valoare de 497 milioane euro. In plus, Comisia i-a impus grupului Microsoft o serie de masuri coercitive care sa puna punct pozitiei de monopol de care se bucura Microsoft. Astfel, Bruxelles-ul a cerut grupului Microsoft sa comercializeze o versiune a sistemului sau de operare Windows fara programul Media Player, in plus urmand sa divulge anumite protocoale informatice care sunt solicitate de alti producatori de programe software pentru a produce programe compatibile cu sistemul Windows.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *