Stiri si noutati

Colaborare Volkswagen si Google pentru un sistem revolutionar

IT

Compania din industria auto Volkswagen si motorul de cautare Google au anuntat ca vor colabora pentru dezvoltarea unui nou sistem de navigatie. Alaturi de producatorul de placi grafice nVidia, un sistem de navigatie revolutionar este dezvoltat la Centrul de Cercetare Electronica (ERL) pe care Volkswagen il are la Palo Alto (California). Acest nou concept foloseste datele preluate de Google Earth si genereaza imagini tridimensionale ale traseului, se arata intr-o informare citata de www.SMARTfinancial.ro . Mai mult, sistemul de navigatie poate culege date online pentru a oferi celui aflat la volan cele mai bune informatii în timp real, cum ar fi – spre exemplu – situatia traficului sau starea vremii.

Conlucrarea dintre Volkswagen, Google si nVidia a inceput in octombrie 2005, iar rezultatul este acest nou sistem de navigatie. In luna ianuarie 2006, la Targul de Electronice de Consum (CES) ce a avut loc în Las Vegas, partenerii au putut prezenta primul prototip, care se apropie de "realitatea virtuala a informatiilor de trafic" mai mult decat orice alt sistem anterior. "Elementul central este interfata cu ecran digital, conectata la Google Earth. Hartile tridimensionale de mare precizie, traficul în timp real, actualizarile indicatiilor de traseu si functia de cautare stabilesc noiile standarde în tehnologia navigatiei. Asa-numitul "sistem deschis" integreaza Internet-ul pentru a satisface cerintele individuale ale soferului si ale pasagerilor", spun oficialii Volkswagen.

Conform acelorasi surse, prototipul dispune de trei avantaje importante comparativ cu sistemele existente in prezent. Primul: imaginile tridimensionale, fotorealistice, ale zonei de navigatie permit o orientare intuitiva mai usoara pentru sofer si pasageri. Al doilea: date importante sunt încarcate în timp real în sistem gratie legaturii prin Internet.

Spre exemplu, sunt oferite datele privind traficul si starea vremii, dar si alte informatii relevante la planul de calatorie: statiile de benzina, programul acestora, preturile actuale ale carburantilor, cresterea confortului, a sigurantei si a încrederii în timpul calatoriei. Al treilea: o legatura on-line suplimentara, cuplata sa caute anumite functii, permite soferului si pasagerilor sa primeasca informatii specifice despre anumite facilitati ale traseului sau ale punctului de destinatie – hoteluri, restaurante, cinematografe si teatre sunt câteva exemple potrivite. Soferul si pasagerii pot primi si date privind cumparaturile, cu cele mai noi preturi, gratie acestui sistem de navigatie inovator. Toate aceste date sunt afisate pe ecran. In prezent, sistemul de navigatie se afla înca în faza de dezvoltare si nu a fost luata nici o decizie privind o posibila introducere în productia de serie.
Sursa: SMART financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *