Stiri si noutati

Comertul electronic – inca la inceput de drum in Romania

IT

Comertul electronic in Romania este inca la inceput, cu doar 84200 utilizatori, in trimestrul trei al anului trecut, au aratat miercuri, la conferintele Banii Nostri, reprezentanti din industria de profil. ?Romanii incep sa utilizeze metode de plata online, insa principala problema pentru piata romaneasca de profil este ca cererea este mai mare decat oferta?, a spus directorul DotCommerce, Madalin Matica.

Potrivit statisticilor, in Romania existau, in trimestrul trei al anului trecut circa 84200 utilizatori de comert electronic. In august 2005 au fost inregistrate cresteri semnificative ale vanzarilor prin intermediul magazinelor virtuale, de pana la 9,5 milioane dolari si o medie lunara de 53000 tranzactii. Cele mai multe tranzactii se realizeaza de companii straine si numai 10-15 la suta de cele romanesti, iar cele mai bine vandute produse in Romania sunt cel de ITC si electrocasnicele. Potrivit lui Matica, in ianuarie 2005 cifra de afaceri din comertul electronic a fost de aproape trei milioane dolari Pe de alta parte reprezentantul ARBO Media, Doru Panaitescu, estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de doar 3,5 milioane dolari. ?Vom incuraja cresterea numarului de utilizatori de internet, in acest sens existand in desfasurare mai multe proiecte si strategii de dezvoltare a comunicatiilor in banda larga. Vom dezvolta infrastructura astfel incat si consumatorii din mediul rural sa aiba acces la servicii de internet?, a aratat secretarul de stat pentru comunicatii in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Florin Bejan. In privinta furturilor pe internet Romania se afla pe locul noua in lume, cu o rata de incidenta de unu la suta, in 2004, si de 0,7 la suta- in 2005.

Conforma statisticilor, vanzarile cu amanuntul prin intermediul Internetului, in Statele Unite ale Americii s-au ridicat, in trimestrul trei al anului 2005, la 22,32 miliarde dolari, acestea reprezentand circa 2,3 procente din totalul vanzarilor cu amanuntul.

Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *