Stiri si noutati

Computerele achizitionate in cadrul Euro 200 vor fi echipate gratuit cu lectii interactive si ghiduri realizate de SIVECO Rom?nia

IT

Computerele achizitionate in cadrul programului Euro200 vor fi echipate cu software didactic, ghiduri si tutoriale PC, informeaza un comunicat al Siveco Romania.

Ministerul Educatiei si Cercetarii si-a exprimat acordul ca agentii economici care comercializeaza calculatoare in cadrul programului Euro 200 sa instaleze pachetele de lectii pe care SC Siveco Romania SA le ofera celor 27.500 de beneficiari ai acestui program.

Agentii economici pot descarca pachetul de lectii interactive de pe site-ul Euro200 (http://euro200.edu.ro) , pentru preinstalarea lor pe calculatoarele vandute in cadrul "Euro 200".

Beneficiarii care au achizitionat deja calculatorul, pot descarca aceste componente de la aceeasi adresa. De asemenea, beneficiarii programului Euro 200 au acces gratuit la tutoriale de utilizare MS Office, produse de SIVECO Romania.

"Suntem bucurosi ca putem face acest demers in favoarea utilizarii pe scara tot mai larga a softului educational – oferind lectii interactive si tutoriale tuturor beneficiarilor programului Euro 200. Speram ca astfel tot mai multi copii sa aiba acces la cultura digitala, si practic sanse egale in Europa anului 2007 ", a declarat Irina Socol, directorul general al companiei Siveco Romania.

Recent, Intel Corporation a anuntat ca fiecare computer bazat pe un procesor Intel* din programul Euro200 va fi automat dotat cu un ghid de utilizare a computerului. "Aplicatia PC Basics de la Intel, care de acum inainte va fi livrata gratuit impreuna ci fiecare calculator achizitionat prin programul EURO200, este un program foarte cunoscut, prin intermediul caruia sute de persoane din intreaga lume s-au obisnuit sa utilizeze calculatorul. Ne bucuram sa putem pune astazi la dispozitia studentilor versiunea sa localizata in limba romana," a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager.

Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania SA este cea mai importanta firma producatoare de software din Romania, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *