Stiri si noutati

Computerul Ultra-mobil Origami lansat la CeBIT pare un castigator!

IT

Primul PC Tablet Ultra-mobil care foloseste noua tehnologie Origami de la Microsoft a fost dezvaluit azi 10 martie de catre Samsung in cadrul targului international CeBIT Q1 UMPC, cum mai este denumit computerul, se arata de pe acum a fi un castigator, chiar si fara tehnologia Origami. Se va vinde pe mai putin de 1000 de euro si va cantari doar 779 de grame, avand un ecran de 7 inchi. De asemenea, acesta mai are incorporat un hard disk de 40 GB, memorie de 512 MB de Ram si Bluetooth 2.

Conform specificatiilor sale, suporta doar Wifi 11b, nu mai rapidul 11g, si ruleaza pe un procesor cu consum redus Celeron. Ca multe alte produse Samsung, suporta semnalul Digital Media Broadcasting, versiunea multimedia a semnalullui DAB, folosit ca semnal radio in Marea Britanie. O fotografie din newsletter-ul CeBIT arata tehnologia Origami instalata pe acest computer, cu o tastatura virtuala in forma de semicerc in partea de jos a ecranului.

Intre timp, la Intel Developer Forum, care se desfasoara tot in aceasta saptamana la San Francisco, Intel a dezvaluit propriul Ultra-Mobile PC. Sean Maloney, vicepresedintele executiv si general manager, a declarat: “S-a depus un efort imens in a micsora arhitectura PC-ului”. Acesta a prezentat mai multe modele si a spus ca acestea se vor vinde in cateva luni.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *