Stiri si noutati

Conso.ro introduce DAE personalizata

IT

“”>Portalul financiar www.conso.ro faciliteaza, in premiera pentru , compararea creditelor pentru populatie prin introducerea dobanzii anuale efective (DAE) personalizate, in functie de suma si durata aleasa, se arata intr-un comunicat al operatorului de site.
Conform legii privind contractele de credit de consum si directivelor europene, DAE exprima sub forma procentuala costul total al creditului. Pentru prima oara in , Conso.ro a dezvoltat o platforma de calcul, care respecta aceste conditii.
DAE personalizata include: dobanda, comisioanele percepute la acordare, comisioanele anuale s cele lunare. Singurele costuri neincluse sunt primele aferente asigurarilor, deoarece bancile agreeaza o multitudine de societati de asigurare, care au tarife diferite.
O alta noutate adusa de Conso.ro este dezvoltarea algoritmului de calcul in cazul indicatorului ‘Suma de rambursat’. Aceasta include acum atat suma imprumutata cat si dobanda, cat si comisioanele la acordare si cele percepute (lunar sau anual) pe parcursul contractului. Ca si la DAE, singurele costuri neincluse sunt primele cu asigurarile.
‘Dezvoltatea acestui indicator, la fel ca si implementarea DAE personalizate, a fost realizata la solicitarile utilizatorilor siteului. Spre deosebire de DAE, care reprezinta inca pentru multi un concept abstract, ‘Suma de rambursat’ ofera o masura asupra costului creditului mai usor de inteles’ a declarat cu ocazia lansarii noii platforme Alin Iacob, redactor sef Conso.ro
Conso.ro ofera vizitatorilor posibilitatea de a compara gratuit o gama larga de produse bancare: credite ipotecare si imobiliare, credite auto, credite de nevoi personale, credite pentru bunuri de folosinta indelungata, credite de vacanta, pentru studii sau tratamente medicale, carduri de credit standard si cobranded, depozite, certificate de depozit si conturi de economii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *