Stiri si noutati

EBay va prelua Skype

IT

eBay Inc. negociaza preluarea companiei de telefonie prin Internet Skype Technologies SA pentru aproximativ 2,6 miliarde de dolari, informeaza AP.

Valoarea tranzactiei ar putea fi majorata datorita performantelor potentiale ale companiei Skype.

Incheierea cu succes a discutiilor ar semnaliza o schimbare semnificativa a strategiei de afaceri pentru cel mai mare site de licitatii online din intrega lume.

Cu sediul in Luxemburg, dar condusa operational de la Londra, Skype permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri telefonice prin intermediul Internetului, in intrega lume si la un pret considerat o amenintare la adresa telefoniei traditionale. In prezent, software-ul Skype este utilizat de peste 42 milioane abonati din intrega lume, zilnic inregistrandu-se aproximativ 150.000 de noi abonati. In ultima vreme, au circulat numeroase speculatii privind o eventuala preluare a companiei, printre firmele interesate numarandu-se in special grupul News Corp. detinut de magnatul media Rupert Murdoch.

Pe masura ce activitatile sale de baza intra in faza de maturitate, eBay cauta noi categorii de produse si noi piete internationale. In ultimul an si jumatate compania a demarat un sir de achizitii si investitii pentru a intra pe noi piete, precum licitatiile imobiliare, cumparaturile comparative, etc. O sursa citata de Wall Street Journal, a declarat ca eBay doreste sa inglobeze noi servicii care sa faciliteze vanzarea si cumpararea de bunuri online, asa cum a fost cazul in 2002, cand a achizitionat serviciul de procesare a platilor electronice PayPal. In cadrul acestei strategii de expansiune intrarea pe piata telefoniei prin Internet ar constitui o miscare care ar aduce la cresterea veniturilor grupului american.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *