Stiri si noutati

Forte Company va realiza proiectul “Sistem informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Rom?niei”

IT

Proiectul "Sistem informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei" va fi realizat de SC Forte Company SA, conform deciziei comisiei de evaluare ce a analizat ofertele depuse, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Proiectul urmeaza sa fie finalizat in maxim trei luni de la data semnarii contractului.

Ofertele financiare ale participantilor la licitatie, calificati, au fost urmatoarele: SC Romtelecom SA – circa 2,8 miliarde lei vechi, SC Ics Net – peste 2,831 miliarde ROL, SC Forte Company SA – 2,223 miliarde lei, SC Prosys SRL – 2,66 miliarde lei, SC Uti Systems SA – 2,468 miliarde lei. Ofertele nu contin TVA.

In urma analizei ofertelor si a raspunsurilor de clarificare, comisia de evaluare a constatat ca oferta financiara a firmei SC Romsys SA nu respecta conditiile de ofertare si a respins oferta.

Pentru realizarea sistemului informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei au fost cumparate 25 caiete de sarcini si au fost depuse, pana la data limita prevazuta, 2 iunie 2005, sase oferte. Deschiderea publica a ofertelor a avut loc la sediul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in ziua de 2 iunie 2005, in prezenta membrilor Comisiei de evaluare, reprezentantilor imputerniciti ai contractantilor si a invitatilor.

"Sistemul informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei" va asigura existenta unui referinte unice la nivel national, cu asigurarea trasabilitatii la scara internationala UTC, precum si accesul non stop la informatia de timp. Sistemul va permite accesul tuturor utilizatorilor la acest tip de informatie, capabila sa asigure uniformitatea marcarii temporale a tranzactiilor si documentelor, atat la nivel national, cat si international, in conformitate cu standardele in vigoare. De asemenea, va fi infiintat un serviciu de monitorizare a parametrilor in care se realizeaza sincronizarea clientilor beneficiari ai acestui sistem.

Sistemul informatic, disponibil permanent, pentru furnizarea on-line a orei oficiale a Romaniei se adreseaza operatorilor de telecomunicatii, contribuind la cresterea calitatii serviciilor oferite, utilizatorilor serviciilor publice furnizate prin mijloace electronice, precum si oricarei persoane interesate in obtinerea de informatii exacte privind informatia de timp.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *