Stiri si noutati

Fuziunea dintre Alcatel si Lucent Tehnologies a fost autorizata de Consiliul Concurentei

IT

“”>Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Alcatel si Lucent Technologies.
Aceasta a fost realizata prin fuziunea societatii comerciale Aura Merger Sub, Inc., o corporatie Delaware detinuta complet si direct ca filiala de catre Alcatel, cu Lucent Technologies, informeaza CC.
Din analiza documentelelor prezentate de catre parti si din pozitia exprimata de acestea, operatiunea de concentrare economica se incadreaza in prevederile Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice, Alcatel fuzionand prin contopire cu Lucent Technologies.
Conform prevederilor legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de legea concurentei, si anume cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.
Grupul Alcatel, a carui societate-mama este Alcatel, este prezent in Romania pe piata comercializarii echipamentelor pentru comunicatii si pe piata serviciilor pentru retele de comunicatii.
Grupul Lucent, a carui societate-mama este Lucent Technologies, Inc. este prezent in Romania, pe piata comercializarii echipamentelor pentru comunicatii si pe piata serviciilor pentru retele de comunicatii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *