Stiri si noutati

Google – afacere buna pentru viitor, actiuni inca slabe

IT

Atunci cand se vorbeste de afaceri pe internet, prima alegere este in mod natural Google. Castigurile prevazute pentru 2006 sunt de 3,7 miliarde USD, adica de 9 ori profitul inregistrat in 2004, anul in care a aparut pe piata. Majoritatea banilor provin din reclamele la cautarile pe internet, iar cota de piata in SUA este de 42 procente si creste periodic.

In ciuda rezultatelor foarte bune ale companiei, pe bursa Google nu inregistreaza o performanta "indeajuns de pozitiva", considera CNN Money. Valoarea foarte mare a actiunilor si asteptarile ridicate, precum si refuzul de a acorda indrumari financiare detaliate pentru Wall Street a condus la fluctuatii uriase. In 2006, valoarea actiunilor a variat intre maxim 475 USD si minim 331 USD. Directorul financiar al Google a recunoscut ca valoarea mare a actiunilor va ajunge sa incetineasca cresterea companiei.

O alternativa mai rezonabila ramane Yahoo, ale carei rezultate pe bursa au atins asteptarile investitorilor. O potentiala imbunatatire a motorului de cautare dezvoltat de companie ar putea conduce la o crestere impresionanta – analistii mizeaza pe o variatie de la 31 USD pana la 39 USD in cursul anului 2006.

 

Sursa: SMART financial

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *