Stiri si noutati

Google si-a lansat propriul serviciu de mesagerie on-line

IT

Motorul de cautare on-line Google a anuntat, marti seara, lansarea propriului sau serviciu de mesagerie on-line, destinat sa aduca mai aproape persoanele din intreaga lume care discuta on-line, informeaza AFP.

Noul serviciu, botezat "Google Talk", a fost lansat miercuri la ora 04.00 GMT in SUA si in curand va fi extins in intreaga lume, a explicat directorul Google, Georges Harik. Simultan Google a anuntat ca a decis sa extinda serviciul sau de mail, botezat Gmail, pentru intrega lume si nu doar celor care dispun de o invitatie speciala, asa cum era cazul pana in prezent.

"Google Talk" functioneaza pe baza unui program software care permite crearea de legaturi intre utilizatorii care utilizeaza diferite sisteme de mesagerie instant, a indicat Georges Harik precizand ca in acest scop Google va colabora cu furnizorii de acces la Internet Earthlink, Yahoo, America OnLine si Skype. Noul sistem Google prezinta caracteristicile clasice ale serviciilor de mesagerie instant disponibile la firmele rivale (MSN Messenger la Microsoft, Yahoo! Messenger la Yahoo! si AIM de la AOL).

La aceasta se adauga lansarea unei noi bare de navigatie, denumita "Google Sidebar", care va da utilizatorilor de Google acces la informatii practice de tip bursier, meteo, etc. dar si acces la fotografii. In plus, Google a lansat un motor de cautare specializat pentru cumparaturi, Froogle, si un serviciu specializat in cartografie si imagini 3D, denumit "Google Earth", care permite vizualizarea oraselor de pe Tera la cateva sute de metri de sol.

Toate aceste noi produse fac parte din strategia de diversificare a activitatilor demarata de Google, dincolo de activitatile sale traditionale de motor de cautare pe Internet. Prin noile servicii, Google spera sa prelungeasca timpul pe care il petrec pe site-ul sau de Internet utilizatorii de Google, in acest fel urmand sa creasca si veniturile din publicitate ale grupului./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *