Stiri si noutati

In 6 luni, 48.000 de noi amenintari pentru calculatoarele din Romania

IT

“”>Peste 48.000 de noi amenintari informatice au aparut in prima jumatate a anului in curs pentru calculatoarele utilizatorilor din Romania, potrivit diviziei de securitate a datelor, BitDefender, din cadrul companiei romanesti Softwin, care realizeaza un top al celor mai periculosi 10 virusi care au infectat computerele romanilor.
In urma analizei, s-a constatat ca utilizatorii de e-mail din Romania continua sa deschida mesaje cu atasamente virusate, fapt confirmat si de primele trei pozitii din top, ocupate de virusi care se transmit prin e-mail.
Cel mai raspandit virus in primul semestru ramane Netsky.P, prezent pe primul loc si in topurile anterioare. Succesul lui se bazeaza pe tehnici de inginerie sociala, foarte bine puse la punct.
Mesajul pare sa fi ajuns la destinatar din greseala si include mentiunea ca a fost scanat de un produs antivirus. De asemenea, atasamentele au nume atragatoare, dandu-se drept carti in format electronic, albume ale unor artisti la moda, imagini cu continut pornografic ale unor celebritati.
Cel mai periculos in primele sase luni din 2006 a fost virusul Nyxem.E. Odata instalat pe calculator, acesta sterge documente, fisiere, programe si alte aplicatii, putand face ca sistemul sa devina inutilizabil. In fiecare zi de 3 a fiecarei luni, Nyxem cauta pe hard-discurile disponibile fisiere cu extensii recum .doc .xls .zip .pdf .pps .ppt .psd .rar.mdb .mde .dmp, sterge continutul acestora si il inlocuieste cu un mesaj de eroare. Laboratorul de analiza BitDefender a fost primul din lume care a lansat semnatura pentru acest virus.
&quot

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *