Stiri si noutati

Inca o firma de cercetare avertizeaza asupra Desktop-ului Google

IT

Firma de cercetare Gartner din domeniu care avertizeaza diversele organizatii asupra riscurilor de securitate reprezentate de Google Desktop 3. Intr-un raport prezentat de acestia, se ajunge la concluzia ca exista un pericol real ca date si informatii personale sa fie interceptate in afara firewall-ului Google, si ca acest risc este “inacceptabil”. Versiunea 3 include foarte controversata cautare prin mai multe computere (‘Search Across Computers’), care permite ca un utilizator sa efectueze cautari in datele din mai multe computere, prin setarea anumitor fisiere de pe un anumit computer spre a fi indexate.

Problema e ca informatia e pastrata si indexata pe serverele Google pentru o perioada de pana la 30 de zile si este trimisa prin Internet, fiind astfel potential vulnerabila. Google recunoaste ca, in perioada in care datele sunt stocate pe serverele lor, acestea sunt incriptate si doar o mana de angajati le pot citi, dar nu au voie sa faca acest lucru.

Dar cat timp datele sunt trimise prin net, ele circula in format text, fiind deci usor de interceptat. Google spune ca acest lucru este la fel de sigur sau de nesigur ca trimiterea unui e-mail. Totusi, cu siguranta exista companii ce nu vor dori ca anumite date sa circule liber pe Internet. Firma Gartner recomanda companiilor ce folosesc soft-ul sa foloseasca versiunea “Enterprise”, care permite ca optiunea de ‘Search Across Computers’ sa fie dezactivata la toti angajatii. Analistii mai sugereaza companiilor sa evalueaza cu atentie datele ce urmeaza a fi indexate si sa decida daca vor sau nu sa permita ca aceste date sa fie stocate pe serverele Google.

 BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *