Stiri si noutati

Intel Corporation se aliaza cu Red Hat

IT

Intel Corporation şi Red Hat, principalul furnizor mondial de soluţii open source pentru firme, a anunţat crearea unui program global de natură să faciliteze clienţilor planificarea, accelerarea şi optimizarea implementării de soluţii Linux. Programul va fi primul de acest gen pentru dezvoltarea soluţiilor Linux şi se va orienta iniţial pe dezvoltarea şi diseminarea instrumentelor de virtualizare a platformei şi prelucrarea datelor în sistem grilă. ‘Programul Red Hat-Intel de accelerare a soluţiilor va oferi clienţilor acces în timp real la informaţiile, instrumentele şi asistenţa critică de care au nevoie pentru construcţia şi optimizarea de soluţii Linux valoroase pe platforme de tip Intel’, a afirmat Jon Bork, Director al biroului Intel Open Source Program. ‘Acest program îi va ajuta pe clienţi să beneficieze într-o manieră rapidă şi eficientă de noile platforme şi tehnologii Intel, pe măsură ce acestea intră pe piaţă.’

‘Este reacţia noastră la cele comunicate nouă de clienţi, şi anume faptul că au mare nevoie de susţinere pentru implementările avansate de Linux şi programe de tip open source,’ a afirmat Tim Yeaton, vicepreşedinte executiv al diviziei de soluţii de firme la Red Hat. ‘Programele pe care le-au selectat Intel şi Red Hat sunt destinate furnizării către clienţi a unor cunoştinţe aprofundate în domeniu şi a unor date solide în vederea luării unor decizii arhitecturale complexe.’ Programul Red Hat-Intel de accelerare a soluţiilor acţionează online şi la centre care includ hub-uri situate la McLean (Virginia), Mumbai (India) şi München (Germania), precum şi 14 locaţii de satelit care acoperă întreaga planetă. Hub-urile vor fi echipate cu servere dotate cu procesoare Intel® Itanium® 2 şi Intel® Xeon®, sisteme de firmă cu procesoare Intel® Pentium® 4, laptop-uri cu tehnologie Intel® Centrino şi dispozitive de stocare Intel, printre care se numără şi platforme-cheie de pre-producţie. Toate centrele, care vor fi amplasate în locaţii ale companiei Red Hat, vor fi utilizate de experţi în servicii şi soluţii de la Intel şi Red Hat, precum şi de clienţi şi de alţi parteneri care participă la dezvoltarea soluţiilor.

Printre serviciile furnizate la centre şi/sau online se numără: * Pregătire şi transferul informaţiilor: Clienţii vor avea acces la o pregătire avansată, precum şi la un depozit de informaţii format de fişe tehnice, studii de caz, rapoarte de evaluare, seminarii Web, soluţii de referinţă şi altele. * Dovada suportului conceptului: Clienţii pot economisi timp şi resurse prin rularea dovezii conceptelor folosind echipamente hardware, software şi asistenţă tehnică de ultimă oră, oferite la centrele de program. Clienţii vor fi invitaţi să ia parte activ la activităţile din centrele locale. * Soluţii de referinţă şi seturi de soluţii certificate: Programul va oferi clienţilor acces la informaţii referitoare la soluţii testate sau desfăşurate anterior, pe baza tehnologiilor Red Hat şi Intel. Red Hat a demarat procesul de certificare a unui număr de seturi de soluţii software, iar prin intermediul programului va colabora cu Intel pentru extinderea numărului de seturi de soluţii certificate disponibil şi va introduce o componentă hardware în seturile de soluţii certificate. * Testarea şi portarea aplicaţiilor: Programul va pune la dispoziţia clienţilor componente hardware şi software pentru a testa coduri RISC şi de alte categorii portate recent, precum şi pentru a testa compatibilitatea cu sistemele de operare şi cu aplicaţiile. * Red Hat şi Intel vor colabora pentru definirea şi testarea de soluţii hardware şi software special destinate canalului revânzătorilor şi pentru segmente selectate verticale de piaţă. * Proiecte de informaţii avansate: Programul se va concentra şi asupra noilor iniţiative tehnologice, pentru a asigura faptul că combinaţia de Red Hat Enterprise Linux pe platforme Intel suportă cele mai recente tendinţe tehnologice, inclusiv virtualizarea şi multicore. De exemplu, centrele de program se vor folosi pentru proiecte-pilot de tehnologie Intel Virtualization pe Fedora Core 5 şi Red Hat Enterprise Linux 5, folosind hipervizorul Xen.

Programul de accelerare a soluţiilor Red Hat-Intel va începe să funcţioneze în această lună. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vizitaţi www.intel.com/go/linux/redhat şi www.redhat.com/promo/intel.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *