Stiri si noutati

MCTI invita companiile IT&C sa participe la Summitul Mondial al Societatii Informationale

IT

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), in contextul pregatirii participarii Romaniei la cea de a doua faza a Summitului Mondial al Societatii Informationale (WSIS), invita companiile interesate si organizatiile nonguvernamentale ce activeaza in sectorul IT&C sa participe la acest eveniment, care va avea loc la Tunis, in perioada 16-18 noiembrie 2005, precum si la Comitetul pregatitor, PrepCom3 de la Geneva, Elvetia, din perioada 19-30 septembrie 2005.

In acelasi timp, va avea loc si evenimentul paralel ICT4All, toti cei interesati si care au dezvoltat proiecte relevante pentru Societatea Informationala fiind invitati sa inscrie aceste proiecte pentru standul Romaniei, din cadrul evenimentului.

Termenul limita pentru obtinerea acreditarii, atat pentru PrepCom3, cat si pentru Summitul de la Tunis si evenimentele paralele, este 8 August 2005.

Procedurile de acreditare si inregistrare specifice fiecarei categorii de participanti, ca si formularele necesare, pot fi gasite la adresa http://www.itu.int/wsis/participation/accreditation/index.html.

WSIS joaca un rol cheie in orientarea activitatilor la nivel national si ofera cadrul pentru liberul schimb de opinii si stabilirea liniilor directoare de actiune pentru dezvoltarea Societatii Informationale. Prin implicarea guvernelor, sefilor de state, altor lideri mondiali ai organizatiilor interguvernamentale si non-guvernamentale, precum si a reprezentantilor societatii civile si ai sectorului privat din peste 168 de tari de pe toate continentele, evenimentele summitului conduc la modelarea opiniei mondiale si implementarea uniforma a politicilor in domeniu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *