Stiri si noutati

Microsoft a lansat versiunea finala a programului software MSN desktop search

IT

In incercarea de oferi utilizatorilor de calculatoare personale un nou instrument pentru cautarea de programe si documente stocate pe desktop, grupul american Microsoft Corp. a lansat luni versiunea finala a programului software MSN desktop search, informeaza AP.

MSN desktop search este un program software gratuit, care face parte din MSN Search Toolbar Suite, introdus de Microsoft in urma cu cateva luni ca o versiune test. Ultima versiune a MSN desktop search permite utilizatorilor de PC-uri sa caute nu doar documente ci si e-mailuri, MP3-uri, poze si prezentari PowerPoint. De asemenea, noul program permite utilizatorilor sa-si personalizeze modul de sortare a documentelor in functie de diferite criterii precum data, marime, autor sau persoana care a trimis documentul. Cu toate acestea, Microsoft, cel mai mare producator mondial de programe software, a atras atentia ca noul MSN desktop search va functiona numai pe PC-urile care au instalate sistemele de operare Windows 2000 sau Windows XP. Noul desktop search poate fi downloadat de la adresa http://desktop.msn.com

Domeniul desktop-searching a devenit in ultima perioada o piata deosebit de competitiva, gigati precum Yahoo Inc., Google Inc. si America Online Inc., oferind sau testand programe similare. Ca si software-ul oferit de Yahoo si noul MSN desktop search permite previzualizarea fisierelor gasite. In cazul fisierelor PDF, este nevoie un plug-in separat care poate fi descarcat odata cu programul software. In schimb, nici MSN desktop search nici programul similar oferit de Yahoo nu inregistreaza site-urile web pe care le viziteaza utilizatorul, in timp ce programul oferit de Google iti permite sa regasesti astfel de pagini web chiar daca nu le-ai salvat niciodata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *