Stiri si noutati

Microsoft Romania va lansa Business Solutions-Navision 4.0

IT

Microsoft Romania a prezentat, miercuri, in avanpremiera, platforma Microsoft Business Solutions – Navision 4.0, varianta in limba romana, adaptata cerintelor legislative din Romania, care va fi disponibila pe piata romaneasca din toamna acestui an.

"Dezvoltat la nivel mondial pentru 41 de variante localizate, Microsoft Navision 4.0 este cea mai recenta versiune a unei suite de produse care este folosita in prezent de aproximativ 46.000 de organizatii", a declarat Paul Miches, director Microsoft Romania.

Acesta a spus ca exista in prezent circa 60 de implementari Navision, 30 fiind realizate de noi in ultimul an la companii importante din piata romaneasca. 

 In ultimele 12 luni cifra de afaceri inregistrata pe segmentul Navision a crescut cu 125 la suta, ceea ce ne face sa credem ca vom inregistra pana la finele acestui an peste 100 de implementari, a precizat Miches.

Intentiile Microsoft sunt ca sistemul national Navision sa rivalizeze ca venituri si prezenta globala cu Winows si Office, dar si sa dezvolte si ca creeze o piata de astfel de produse.

Microsoft Navision 4.0 a fost dezvoltat specific pentru companiile mijlocii care vor sa se concentreze pe cresterea si imbunatatirea operatiunilor de afaceri. Solutia Navision poate fi implementata rapid, adaptata si administrata fara perturbarea activitatilor actuale de business, integrand analize financiare, de productie, distributie, dar si in relatia cu clientii si furnizorii.

Acest produs, realizat sub achizitia Navision de catre Microsoft Corporations, cuprinde functionalitati si dezvoltari suplimentare creata sa ajute organizatiile sa-si creeze avantaj competitiv in mediul de afaceri globalizat. Microsoft Navision 4.0 este destinat segmentului companiilor sau organizatiilor mijlocii, precum si pentru divizii sau filiale ale unor companii mari, care au nevoie de partajarea unei solutii informatice pentru aproximativ 100 de utilizatori.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale Microsoft Navision este posibilitatea pe care o ofera partenerilor sa dezvolte produse suplimentare si extensii pentru industrii verticale.

Potrivit IDC, valoarea pietei romanesti de servicii si licente (aplicatii integrate) in 2003 a fost de 28 milioane dolari, dublu fata de 2002, pentru 2008 studiul IDC estimeaza din nou o dublare a acestei piete pana la un nivel de 60 milioane dolari.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *