Stiri si noutati

Nokia acuza doi rivali chinezi de piraterie si cere despagubiri

IT

“”>Compania finlandeza Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a dat in judecata doi competitori chinezi sub acuzatia de copiere ilegala de produs, informeaza Reuters si Rompres.
Potrivit purtatorului de cuvant de la Nokia, Thomas Jonsson, un tribunal din Beijing a acceptat sa audieze plangerile depuse de Nokia impotriva producatorilor chinezi de telefoane mobile Shenzhen Telsda Mobile Communication Industry Development Co. si Song Xun Da Zhong Ke Electronic Shenzhen.
In actiunea juridica, Nokia a cerut instantei sa-i oblige pe cei doi producatori sa inceteze sa mai produca si sa mai comercializeze modele de telefoane mobile cu un design identic cu modelul Nokia 7260. In plus, compania finlandeza a cerut si despagubiri de 500.000 de yuani (aproximativ 62.500 dolari). Anul trecut, piata chineza a devenit cea mai mare piata din lume pentru Nokia, dupa ce vanzarile sale in le-au depasit pe cele realizate in SUA. Cu peste 400 milioane utilizatori si aproximativ 100 milioane telefoane mobile vandute numai in ultimul an, este cea mai mare piata de telefonie mobila din lume.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *