Stiri si noutati

O plimbare pe…Marte!

IT

Google a pornit cu hotarare spre Marte. Dezvoltandu-si in continuare serviciile de harti online gen Google Earth, compania ofera acum utilizatorilor posibilitatea de a explora pentru prima data suprafata unei alte planete. Google Mars permite utilizatorilor sa vada suprafata Planetei Rosii fie cu ajutorul unei harti pe care culorile difera in functie de altitudine, prin fotografii alb-negru sau printr-o perspectiva infra-rosu. Acest nou serviciu este lansat dupa succesul inregistrat cu Google Earth, care permite o explorare detaliata a suprafetei planetei noastre.

Un alt serviciu similar, Google Moon, permite vizitatorilor sa vada diverse locuri unde s-au efectuat aterizari pe Luna. Hartile folosite de Google Mars au fost realizate dupa imagini luate de Nasa cu ajutorul satelitilor din cadrul programelor Mars Odyssey si Mars Global Surveyor, sateliti care se afla si in acest moment pe orbita planetei Marte. Data lansarii serviciului Google Mars a fost aleasa spre a coincide cu comemorarea celei de-a 151-a aniversare a nasterii lui Percival Lowell, un astronom ce a studiat si intocmit harti ale suprafetei planetei Marte in secolul 19.

Principalele trasaturi

Google a lucrat in colaborare cu cercetatorii de la Arizona State University din SUA spre a dezvolta aceste versiuni digitale ale suprafetei planetei Marte. In ciudat faptului ca majoritatea acetor harti sunt deja accesibile pe Internet pe diverse site-uri, Google a declarat ca proiectul lor ofera pentru prima oara utilizatorilor obisnuiti posibilitatea de a explora planeta atat de in detaliu. “Ideea e sa te uiti la Marte si sa nu consideri planeta ca fiind un loc extraterestru misterios”, a declarat Phil Christensen de la Arizona State University. Folosint tehnici similare cu foarte popularul Google Earth, utlizatorii pot face zoom pe suprafata planetei Marte, vazand cele mai importante locuri scoase in evidenta. Muntii, craterele, canioanele si dunele de nisip sunt usor de identificar. Diferenta dintre Google Earth si Google Mars este ca pentru a folosi Google Mars nu este nevoie sa se descarce un program separat, navigarea fiind posibila din browser.
BizWord
s”

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *