Stiri si noutati

Orange va lansa 3G pe 7 iunie 2006, dezvoltand astfel alternativa la EDGE

IT

“”>Un serviciu anuntat de mai bine de un an va intra in oferta Orange Romania din 7 iunie 2006: 3G, tehnologia pe care Connex (actualul Vodafone) a lansat-o inca din 2005. Ce inseamna insa 3G: o experienta total diferita, aflata insa la un nivel de dezvoltare redus in si chiar in Europa, deci care nu poate fi exploatata la potentialul maxim.
Pe langa convorbirile video (apelul video), 3G ofera si viteze mari pentru transferul de date, fiind astfel o alternativa de succes la EDGE, actualul serviciu Orange . Partea mai putin buna este ca, la fel ca si Vodafone, Orange va lansa 3G la un nivel limitat de acoperire, deci ca si client nu vei putea folosi serviciul decat pe o suprafata restransa.
Probabil ca cei mai multi clienti sunt asteptati din Bucuresti (acolo unde serviciul beneficiaza de o acoperire foarte buna) si din alte mari orase, asa cum se intampla la Vodafone. Lansarea 3G de catre Orange a fost tinuta aproape in secret pana de curand, insa serviciul era pregatit din timp si a fost prezentat si la CERF 2006, fara a se anunta o data fixa a lansarii.
Piata 3G are acum potential serios de crestere in , gandindu-ne la efectul pe care intrarea Orange pe acest segment il va genera: Vodafone va trebui sa contraatace, iar sumele investite in publicitate de cele doua parti vor fi mari, la fel ca si reducerile de pret si promotiile. Cresterea generala a numarului de clienti 3G va genera in sine o noua crestere, caci numarul tot mai mare de terminale 3G prezente in

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *