Stiri si noutati

Piata nu este favorabila pentru privatizarea TAROM, considera conducerea companiei

IT

Piata aeronautica nu este deocamdata favorabila privatizarii TAROM, in urma cresteri pretului carburantilor si a numarului mare de accidente aviatice inregistrate in ultimele doua luni, a declarat pentru Rompres, directorul general TAROM, Cristian Becerescu.
”Piata nu este favorabila la ora a actuala tranzactiilor in domeniul privatizarii unei companii aeriene, deoarece este o piata extrem de sensibila, dupa ce s-a intamplat pe 11 sepembrie 2001, iar evolutiile recente, scumpirea carburantilor si accidentele aviatice, toate impun o atitudine prudenta a celor care doresc sa investeasca pe piata de transport aerian”, a spus Becerescu.
Acesta a explicat ca, desi tinta TAROM este privatizarea prin acordul PAL 1 cu Banca Mondiala, trebuie sa fie indeplinite doua conditii – compania sa produca profit, iar piata transportatorilor aerieni trebuie sa ofere conditile pentru o astfel de tranzactie.
”Nu este deocamdata fixat un termen pentru privatizare, asa ca vom mai astepta. In momentul in care piata este favorabila si va putea fi obtinut un pret bun, atunci se va lua decizia de privatizare”, a explicat Cristian Becerescu.
Directorul TAROM sustine ca trebuie avut in vedere exemplul companiei aeriene de stat din Ungaria, MALEV, care a avut pana acum patru incercari nereusite de privatizare.
”Daca TAROM iti mentine trendul de crestere constanta, va demonstra ca este o companie atragatoare pentru investitori deoarece flota este noua, serviciile foarte bune, iar profitul va creste in urmatori ani, deci are toate caracteristicile pentru a fi atractiva si in continuare”, a explicat Becerescu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *