Stiri si noutati

Premiera in Romania ? software Autodesk in leasing

IT

Finantarea in sistem leasing este cea mai buna solutie pentru a achizitiona licentele dorite, pentru toate categoriile de companii, dar le va ajuta in mod special pe acelea care nu aveau acces pana acum la acest tip de produse.

„La sistemul de leasing pentru produse Autodesk pot apela in egala masura atat IMM-urile cat si companiile de talie mai mare, cu bugete stricte si cu un plan riguros de investitii in achizitia de software”, spune Niculae Ion, Autodesk Business Manager la GECAD NET.

Leasingul se incheie prin intermediul BCR LEASING, in conditii financiare atractive, iar perioada maxima de finantare este de 2 ani. „BCR LEASING doreste sa devina astfel un partener al finantarii investitiilor „inteligente”, care vizeaza stimularea dezvoltarii IMM-urilor si adoptarea de catre acestea a sistemelor moderne de operare. In acelasi timp, extinderea leasingului in domeniul IT face parte din strategia de dezvoltare a ofertei BCR LEASING pe segmentul de echipamente industriale, a carui pondere, desi in crestere, reprezinta in momentul de fata doar 18 % din totalul contractelor noastre de leasing. Ne propunem ca, in parteneriat cu beneficiarii nostri, sa putem valorifica acest potential”, declara Claudiu Stanescu, Presedinte-Director General al BCR LEASING.

Achizitionarea in sistem leasing are avantaje care nu pot fi contestate si care s-au dovedit a fi viabile si in cazul altor categorii de produse. Pentru toate companiile, o achizitie de software in leasing este mai usor de planificat si de bugetat, dar si de amortizat in timp. Companiile mai mici au acces mai facil acum la achizitia de software. In plus, achizitia in leasing presupune distribuirea previzibila a investitiei intr-un anumit interval de timp, precum si deductibilitatea ratelor de leasing la calculul impozitului pe profit. Astfel, companiile, indiferent daca sunt de mici dimensiuni sau intra in categoria organizatiilor mari, isi pot aloca gradual resursele financiare catre achizitia de software. Celelalte resurse pot fi astfel utilizate pentru a acoperi alte oportunitati.

De asemenea, un alt efect care s-ar putea dovedi in timp foarte important este reducerea gradului de piraterie in domeniul produselor Autodesk.

„Cu certitudine, finantarea in leasing este una dintre uneltele cele mai importante prin intermediul careia poate fi redusa drastic pirateria la nivelul programelor informatice de afaceri. Ma bucur ca GECAD NET a gasit o solutie pentru produsele Autodesk si consider ca ulterior, adoptarea unei legi care sa reglementeze domeniul mai larg al leasingul de software este cu atat mai necesara”, afirma Nicolae Burchel, Avocat fondator al Societatii de Avocati „Burchel & Asociatii”.

GECAD NET este cel mai important reseller autorizat Autodesk din Romania, acoperind aproape 50% din aceasta piata. „Estimam ca vanzarile de software in sistem leasing ne vor spori cifra de afaceri pe acest segment de business cu peste 30% in urmatoarele 12 luni de la lansarea sistemului de finantare”, apreciaza Gabriela Mechea, General Manager la GECAD NET.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *