Stiri si noutati

Proiectul secret Microsoft…

IT

Lumea online vuieste despre un anunt nou si ciudat venit din partea companiei Microsoft. Un site cunoscut doar ca www.origamiproject.com, inregistrat de Microsoft, prezinta un fel de animatie ce pare sa fie legata de managementul retelelor.

Textul care insoteste partea grafica pare sa fie rupt din “Odiseea spatiala” a lui Stanley Kubrick, unde computerul inteligent HAL facea afirmatii de genul: “Hello. Do you know me? Do you know what I can do? Or how i can change your life? You will….” ( Buna, Ma cunosti? Stii ce pot sa fac? Sau cum iti pot schimba viata? Vei afla…) Animatia se incheie cu data de 2 Martie 2006, iar in josul paginii sunt marcate trei saptamani, dintre care doar prima este evidentiata si are hyperlink, ce duce inapoi la prima faza a animatiei. Este evident ca Microsoft intentioneaza ca aceasta campanie sa ne capteze atentie o buna perioada din luna martie (in mod pur accidental, aceasta perioada coincide cu datele anuntate de Apple pentru noi anunturi sau lansari).

Totul este foarte ciudat. Speculatiile au mers atat de departe incat se vehiculeaza ca aceasta campanie pregateste lansarea unui “distrugator de iPod” sau a unui “distrugator de PlayStation” si nici iTunes nu au fost lasate afara din discutie. Deci, daca ar fi sa ne luam dupa aceste zvonuri, care spun ca Microsoft se pregateste sa lanseze o “clona” a uneia dintre tehnologiile de mai sus, deci nimic original, atunci ar insemna ca fie cei de la Microsoft nu mai au inspiratie, fie ca cei care au lansat speculatiile nu prea au imaginatie.

Oricum, consensul general pare sa fi cazut asupra faptului ca Microsoft va lansa un fel de aparat wireless pentru optimizarea retelelor. (Bineinteles, exista voci care jura ca gigantul IT pregateste lansarea unei sabii laser gen Starwars…)

BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *