Stiri si noutati

Rezultate deosebite la oferta publica primara de actiuni Flamingo International

IT

Desi obiectivul initial al acestei oferte publice a fost vanzarea unui volum de 17 milioane de actiuni, interesul crescut al investitorilor a deteminat compania Flamingo sa suplimenteze cu 15% numarul de actiuni oferit spre vanzare ajungandu-se astfel la un numar de 19,55 milioane de actiuni scoase la licitatie. Astfel, incepand din 22 iunie, numarul actiunilor noi Flamingo a crescut cu peste 20%. Datorita noilor actiuni, valoarea de piata a companiei Flamingo International S.A. depaseste in acest moment 50 milioane euro la pret de IPO.

Oferta totala Flamingo s-a ridicat la 12.5 milioane de euro, suma care va fi investita in proiecte de extindere a companiei. Dintre acestea, amintim doar: proiectul Future Shop – dezvoltarea unui lant de retail cu magazine de mici dimensiuni, specializate in comercializarea de produse IT&C si electronice mobile; proiectele Flamingo Intensiv si Extensiv – continuarea dezvoltãrii retelei de magazine, atat prin cresterea numãrului de locatii si diversificarea gamei de produse, cat si prin cresterea suprafetei medii pe magazin; Proiectul Future World – dezvoltarea unor magazine de mare suprafatã, situate in complexele comerciale de mari dimensiuni; sau Proiectul Retail International – dezvoltarea activitãtii de retail pe pietele externe regionale, pe baza modelului actual de magazine.

„Pretul de vanzare pentru o actiune Flamingo a fost stabilit la 23.000 lei. Desi interesul pentru achizitionarea actiunilor companiei noastre in perioada de subscriere a fost foarte mare, iar numarul actiunilor subscrise la valoarea maxima de 24.000 de lei a fost cu mult mai mare decat cel oferit, am hotarat sa nu stabilim pretul per actiune la valoarea sa maxima, deoarece am dorit sa lasam un potential de crestere mai substantial in piata secundara, ”, declara Dragos Cinca, Presedinte Flamingo International si actionar majoritar.

Oferta publica Flamingo va fi urmata imediat de cotarea la Bursa de Valori Bucuresti. Aceasta actiune reprezinta o noutate absoluta pentru piata din Romania fiind primul demers complet – oferta publica urmata imediat de listare la bursa – a unei firme private din Romania.

Flamingo International este de altfel si prima companie de IT cotata la Bursa. De asemenea, anvergura ofertei Flamingo International este un alt punct de diferentiere, fiind cea mai mare oferta publica initiala de actiuni a unei firme private din tara noastra.

Nu in ultimul rand, Flamingo se constituie prin acest demers intr-un adevarat deschizator de drumuri pentru piata de capital, creand o punte de legatura cu mediul de afaceri sanatos din Romania.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *