Stiri si noutati

Rom?nia se afla in elita finalistilor in domeniul aplicatiilor de e-gouvernment din Europa

IT

Romania se afla in elita finalistilor in domeniul aplicatiilor de e-Government din Europa cu doua proiecte foarte bune (e-licitatie.ro si software-ul educational AeL), a declarat pentru Rompres ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Jsolt Nagy, prezent la conferinta ministeriala europena dedicata tehnologiilor de e-Government de la Manchester (Marea Britanie)
Programul eEurope Awards, derulat in paralel cu conferinta ministeriala, aduce o recunoastere a bunelor practici si a celor mai performante aplicatii in domeniul e-gouvernment din toata Europa.
Potrivit ministrului Comunicatiilor, la aceasta conferinta participa aproape toti ministrii si responsabili din Uniunea Europeana din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, panelul fiind completat si cu tari precum Elvetia, Norvegia, Turcia si Croatia.
"Comisarul european Viviane Reding a discutat in cadrul conferintei prioritatile urmarite in acest domeniu in 2006 cu reprezentantii Austriei si Finlandei, care vor prelua presedintia Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2006, respectiv din a doua parte a anului", a spus Jsolt Nagy. Acesta a avut intalniri bilaterale cu liderii guvernamentali din Austria si Germania, discutiile continuand vineri cu omologii din Spania si Franta.
Conferinta ministeriala de la Manchester vizeza posibilitatea introducerii tehnologiilor e-gouvernment in viata de zi cu zi, astfel incat nici un cetatean sa nu ramana in afara sistemului, indiferent de zona sau grupul in care traieste.
De asemenea, temele conferintei urmaresc beneficiile pentru cetateni si mediul de afaceri prin prezentarea de exemple practice ale valorii adaugate pe care tehnologiile IT o pot aduce in serviciile publice si guvernamentale, precum si accesul sigur la serviciile publice in toata Europa bazat pe identificarea electronica recunoscuta de fiecare tara in parte. Conferinta este organizata de departamentul de e-gouvernment al Marii Britanii, in parteneriat cu Comisia Europeana, prin Directoratul General pentru Societate Informationala si Media.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *