Stiri si noutati

Romtelecom a semnat cu Raiffeisen Bank cel mai mare contract pentru servicii integrate de comunicatii de pe piata rom?neasca de IT&C

IT

Romtelecom si Raiffeisen Bank au incheiat un contract pentru asigurarea serviciilor integrate de comunicatii de date si voce pentru unitati bancare si bancomate destinate Raiffeisen Bank, contractul fiind cel mai mare de pe piata de profil, informeaza Romtelecom.

Compania Romtelecom va asigura servicii integrate de comunicatii, prin crearea unei retele virtuale private de tip IP MPLS, care va conecta si deservi sediul central al Raiffeisen Bank, cele peste 200 de sedii distribuite pe intreg teritoriul tarii, precum si cele peste 700 de bancomate.

Serviciile vor fi furnizate pe principii complet noi, pe baza definirii unor nivele de servicii garantate la cel mai inalt standard de calitate, si vor fi insotite de suportul tehnic al Romtelecom.

"Suntem multumiti ca am convins un client atat de important sa accepte oferta noastra. Este o proba a capacitatii Romtelecom ca furnizor experimentat si integrator de servicii performante de IP si date," a declarat directorul executiv comercial al Romtelecom, Pieter Bakker. 

 "Valoarea initiala a contractului este de sapte milioane euro pentru o perioada de trei ani si credem ca cele doua companii au facut astfel primul pas spre un parteneriat de lunga durata." a spus Vasile Voicu, director Diviziei servicii de date si Internet, Romtelecom, Vasile Voicu.

"Serviciile stabilite pe baza parteneriatului cu Romtelecom asigura la nivel arhitectural o integrare deosebita, calitativ superioara fata de cele existente, a declarat directorul Directiei IT&C a Raiffeisen Bank, Calin Rangu.

Astfel, toate ATM-urile bancii vor avea asigurate conexiuni digitale care vor permite o monitorizare si un suport eficient, imbunatatind semnificativ calitatea serviciilor prestate de banca. De asemenea, unitatile bancii vor beneficia de servicii de comunicatii digitale cu SLA garantat, care vor inlocui actualul sistem de backup prin satelit al bancii, dar asigurand functionalitati suplimentare pe care tehnologia VSAT nu le putea indeplini, putand prelua volume in continua crestere ca urmare a dezvoltarilor accelerate de business.

In ultimele luni, circa 3.000 companii au ales serviciile Romtelecom de date si Internet, dintre care peste 20 au retele de tip IP MPLS. Potrivit comunicatului, Romtelecom intentioneaza sa investeasca, in urmatorii ani, circa 500 milioane euro in modernizarea infrastructurii, astfel incat sa faca posibila lansarea de noi servicii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *