Stiri si noutati

SEI si lectiile multimedia AeL s-au aflat recent in centrul atentiei participantilor la seminarul de IT&C si educatie din Croatia

IT

Recent, in Croatia, ERI SEE (Education Reform Initiative South East Europe) a organizat seminarul cu tema "Rolul si instruirea profesorilor in domeniul IT&C" , manifestare ce a reunit experti, reprezentanti ai sectorului privat precum si ai Ministerelor Educateii din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Macedonia si Romania.

Delegatia Romaniei formata din reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii si membri ai echipei SIVECO Romania au prezentat programul SEI si lectiile AeL, care s-au bucurat de un larg interes, experienta romaneasca in domeniu fiind deosebit de apreciata.

"Cu ocazia acestei manifestari au fost abordate numeroase puncte de interes comun, au fost stabilite noi contacte, dar a fost si un bun prilej pentru promovarea solutiilor si proiectelor romanesti in domeniul educatiei. Proiectul SEI -un adevarat caz de succes de parteneriat public-privat a fost foarte apreciat de toti participantii, care au recunoscut progresul reformei educationale din tara noastra, actualmente cea mai avansata din sud estul Europei. Solutiile romanesti in domeniul eLearning sunt un exemplu demn de urmat" spune Radu Gramatovici, Project Coordinator, in cadrul SIVECO Romania.

Pe langa tema propriu-zisa a seminarului, participantii la seminar au pus in discutie stadiul actual al utilizarii IT-ului in educatie in regiune, strategiile de implementare a informaticii in educatie in fiecare tara si componente specifice ale acestor strategii.

Reprezentantul SIVECO Romania a subliniat necesitatea promovarii unei cooperari regionale eficiente prin diseminarea rezultatelor si produselor in domeniu, subliniind importanta realizarii unor parteneriate cu mediul privat.

"Interesul manifestat pentru programul SEI si e-content-ul romanesc reprezinta o recunoastere si o confirmare a valorii acestora si deschid posibilitatea incheierii de noi parteneriate in regiune. Recentele succese obtinute de solutiile noastre de eLearning: castigarea World Summit Award si premierea platformei AeL la" eEurope Awards for eGovernment" impun o constientizare a mediului de afaceri si de cercetare european in privinta statutului Romaniei, de producator important de eLearning", spune Radu Gramatovici.

Despre SEI

Sistemul Educational Informatizat – SEI este un program complex initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii in 2001, al carui obiectiv de baza este sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar cu tehnologii de ultima ora.
Programul sprijina obiectivele reformei in invatamant, este conform cu planul de actiune eEurope 2005 demarat de Uniunea Europeana si cu initiativa europeana eLearning.
Programul este implementat de un parteneriat public-privat. Principalele companii implicate in implementarea SEI sunt SIVECO Romania, HP si IBM.

Despre AeL

Sistem software integrat, proiectat pentru asistarea profesorilor, elevilor si a celorlalti participanti la procesul de invatamant, AeL este coloana vertebrala a aplicatiilor software dezvoltate in cadrul programului de informatizare a scolii romanesti.

AeL ofera suport pentru predare si invatare atat in clasa cat si la distanta, pentru testare, evaluare si notare, pentru crearea, organizarea si administrarea continutului educational multimedia, pentru monitorizarea procesului de invatamant si conceptie curiculara.

Sursa: comunicatdepresa.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *